Älgfluga - Massor med älgfluga

Kul om Älgflugor

Roligt om älgfluga

En del personer är hysteriskt rädda för älgflugor eftersom det finns berättelser om fluglarver som infekterat sår och ögon på människor. Detta tillhör dock ovanligheterna men det förekommer att älgar får infekterade sår av älgflugans larver även om det inte är vanligt Dock så är det oftast nässtyngsflugan eller oxflugan som lägger larver i värddjuret sår.

Här på sidan om älgflugor presenteras en del rolig och mindre kul fakta om älgflugorna.


Älgflugan gillar inte dig

Älgflugan gillar inte digÄlgflugor kan bara föröka sig med hjälp av hjortdjurens blod om om den träffat på dig ver det ett misstag. Älgflugan gillar egentligen inte dig utan hade bara en dålig dag på jobbet om den landat på dig.

Älgflugan - En vän för livet

Älgflugan - En vän för livetNär älgflugan väl har hittat en värddjur blir den kvar där resten av sitt korta, ett åriga liv. Älgflugan blir en vän för livet kan man säga.

Detta beror delvis på att älgflugan släpper sina vingar när den landat för att kunna krypa ner i pälsen.


Är 20.000 vänner är bättre än en?

Är 20.000 väner är bättre än en?Det finns älgar som påträffats med 20 000  älgflugor i pälsen och frågan är om man mår bra av så många vänner. Det gick dock inte att fråga älgen eftersom den var död.

Ljus och färgglatt är trevligt

Ljus och färgglatt är trevligtRisken att älgflugan tar fel på dig och en älg minskar om du har på dig färglade eller vita kläder. Om du ser ut som en kamouflerad jägare ökar risken ett du blir älgflugans måltavla.

Sluta sola

Älgflugorna följer älgenOm du slutar sola och blir vit som ett lakan minska risken för att älgflugan landar på dig. Ännu bättre är att stanna inomhus.

Älgflugorna följer älgen

Sluta solaÄlgflugorna utbredning följer i mångt och mycket älgens. Älgflugan klarar dock inte av kyla så mycket och finns därför inte så långt norrut.

De år som det finns mycket älg kommer det också finnas mycket älgflugor efterföljande år.

Renraka dig

Rolig om älgflugaÄlgflugan gillar tjock päls och mycket hår. Genom att använda någon hårborttagningsmetod så kan du minsk risken ytterligare att du får en älgfluga i pälsen.Meny - Älgfluga
Till förstasidan på www.älgfluga.se Högst upp på sidan Längst ned på sidan
Skydda dig Drabbats? Frågor & Svar Nyheter